Bestuursfoto's

IMG 20180213 WA0023

 

Het bestuur is al sinds november 2017 gewisseld, maar nu 3 maanden later zijn er eindelijk bestuursfoto's gemaakt. Credits naar Iris Gill voor de mooie fotografie!

 

HP10 + HP11 bowlen

Op donderdag 14 december gingen we met HP10 en HP11 gezamenlijk bowlen om elkaar al beter te leren kennen voor de reis aankomende zomer. Een paar mensen konden die datum niet komen, maar de meesten waren wel aanwezig. Onder het genot van een drankje hebben we een uur lang gebowld bij hotel Mitland. Uiteindelijk kan er natuurlijk maar 1 HP'er de meeste punten scoren, dit was Dirk Drost, gefeliciteerd!

 

 

 

HBU alumni event Mick O'Connells November 2017

Donderdag 22 november 2017. De alumni en huidige HP studenten hebben elkaar weer ontmoet op de het derde alumni event van de Stichting. Ditmaal hebben we samen gegeten en gedronken in het Utrechtse centrum bij de Ierse pub Mick O’Connells. Herinneringen werden opgehaald en de huidige vorm van het honours programma werd besproken. Natuurlijk hebben we ook een heuse pubquiz gehouden, waarbij we in vier teams tegen elkaar strijden om onze kennis over het Biomedische honours programma testen, met vragen als: “Hoe lang bestaat de Stichting al” en “Wat is Wim Dictus favoriete chocolade?”. Het was weer een gezellige avond.

 

 

Aankondiging HBU alumni event Mick O'Connells November 2017

Op 22 november 2017 zijn alle Honours alumni van Biomedische Wetenschappen en andere betrokkenen bij de stichting van harte uitgenodigd voor het 3e alumni event van de stichting. We zullen om 18:30 verzamelen bij de Ierse Pub in het Utrechtse centrum, de Mick O'Connells. Daar zullen we gezamelijk dineren waarna er tijd is voor een borrel en een quiz. We hopen de alumni en andere genodigden allemaal te zien de 22e!

 

 

Heimwee naar Heidelberg

Afgelopen zomer werd ingeluid met een excursieweek in prachtige universiteitsstad Heidelberg, Duitsland.
Gedurende deze week hebben we veel laboratoria bezocht, onderzoekers ontmoet en de stad verkend. Al deze gebeurtenissen hebben de honours studenten samengevat in een reisverslag, dat hier te lezen is. 
Een terugblik op een leerzame, interessante en bovenal gezellige week.

 

Publicatie Susanna Plugge 

Honours studente Susanna Plugge heeft tijdens haar bachelor meegewerkt aan een artikel dat verschenen is in JAMA Neurology: Neurodevelopmental Disorders Caused by De Novo Variants in KCNB1 Genotypes and Phenotypes.
Om het vak Genes and Genomes een honours up-grade te geven (zie voor studenten), heeft zij KCNB1 vergeleken met zijn homologen en hier een figuur van gemaakt. 
Wij feliciteren Susanna van harte met haar publicatie! 

 

 

Afsluitingsceremonie 2017

Donderdag 29 juni was het eindelijk zo ver. Alle individuele projecten waren ingeleverd, de honours cursussen waren voltooid. Iedereen van jaar 2015-2017 was er klaar voor. In het Academiegebouw vond de feestelijke afsluiting van ons honours programma plaats. De Senaatszaal was gevuld met studenten, familie en vrienden. Daarnaast waren ook de ogen van de portretten van honderden oud professoren op ons gericht.

Opleidingscoördinator dr. Astrid Freriksen opende de avond. Na haar warme en enthousiaste woorden nam onze honours begeleider dr. Adri Thomas het van haar over. Hij sprak iedere student toe met een reflectie over de afgelopen jaren, vergezeld met een typerende anekdote. Hierna was het de beurt aan de studenten om hun individuele project te presenteren aan de zaal. Deze presentaties duurden elk slechts vijf minuten en werden verteld op ‘leken niveau’, zodat iedereen kon begrijpen wat het project inhield. Moeilijk jargon werd zoveel mogelijk vermeden. Een kunst op zich!

Daarna grepen wij de kans om meneer Thomas te bedanken door middel van het Grote A3 Thomas lied te zingen, dat speciaal voor hem geschreven was op de melodie van het beroemde K3 lied Alle kleuren. Na dit a capella spektakel droegen we aan hem zijn twee favoriete drankjes over: een welverdiende fles port en een gegraveerd theeglas.

Directeur van de opleiding, dr. Wim Dictus, hield hierna een inspirerende toespraak, waarin hij zijn trots liet doorschemeren en ons een glansrijke toekomst wenste. Iedere honours student kreeg van hem vervolgens een mooi bronzen beeldje uitgereikt, met de titel Grenzen doorbreken. De boodschap hierbij was dat wij door moeten gaan met het doorbreken van onze (eigen) grenzen in de komende jaren. Het officiële honours certificaat wordt uitgereikt bij de uitreiking van het Bachelor diploma.

Als laatste volgde nog een bijzonder moment: meneer Dictus benadrukte dat dit het tiende jaar was dat het honours programma van onze studie bestond, maar dat het ook het moment was waarop meneer Thomas afscheid nam van het programma. Hij stond tien jaar geleden aan de wieg van het programma en heeft de afgelopen jaren niet alleen veel studenten begeleid, maar is ook telkens bezig geweest met de verbetering en ontwikkeling van het programma. Hiervoor is iedereen hem zeer dankbaar. In zijn eigen woorden: “De afgelopen jaren hebben jullie een klein stukje van mijn brein in beslag genomen. Dat stukje zal het niet erg vinden om in de toekomst nog wat van jullie te horen”. Wij zullen zeker van ons laten horen.

Nu rest ons eerst nog de buitenlandse excursie naar Heidelberg. Samen met de studenten van lichting 2016-2018 zullen wij, wederom onder begeleiding van meneer Thomas, een leerzame week tegemoet gaan.

 

 

Alumniborrel juni 2017

Vrijdag 16 juni vond de tweede alumniborrel plaats. Niet alleen werd er gesproken over waar iedereen in zijn of haar leven mee bezig was, ook werd er enthousiast deelgenomen aan de biomedische ‘miniquiz’. Hierbij vroegen we alumni onder andere hun favoriete eiwit te tekenen. Dat bleek niet altijd even makkelijk te zijn. “Er zijn zoveel interessante eiwitten! Ik kan niet kiezen.” Het leverde een aantal wetenschappelijk geïnspireerde kunstwerken op (zie foto). Tevens werden herinneringen aan het honours programma opgehaald. De avond werd afgesloten door met zijn allen Chinees te eten.

 

 

International Honours Conference 2017 – Windesheim

Vrijdag 9 juni, 7:30 een heel vroeg tijdstip voor een student. Als onofficiële delegatie van het Biomedische wetenschappen honours programma, gingen Julia Orbons en Lucca Derks op weg naar de International Honours Conference 2017. Goed wakker geworden met de nodige koffie kwamen we aan op het Windesheim college te Zwolle.  

De dag begon met een posterpresentatieronde van internationale honours studenten. De onderwerpen die behandeld werden, varieerden sterk: van afvalverwerking op Bali tot overstromingen in New Orleans en de spinnenpopulatie in Florida. De sessie eindigde met interessante en vermakelijke elevator pitches van slechts één minuut lang. De interactie met studenten van totaal verschillende disciplines en onderzoeksvelden was erg inspirerend.

In de volgende ronde vond een workshop plaats waarbij de interactie tussen arts and science centraal stond. Hierbij discussieerden wij, als hardcore bètastudenten, met studenten kunst, muziek en dans. De verschillen waren soms groot, maar we kwamen er wel achter dat iedereen in zijn eigen tak van onderzoek de nodige creativiteit nodig heeft om tot de beste inzichten te komen.

Het was een erg goed georganiseerde dag met zeer enthousiaste sprekers en studenten. Wij kijken er dan ook naar de volgende editie, die plaats zal vinden in Leeuwarden!