Marlies Ludikhuize
Marlies Ludikhuize
Oprichter, bestuur 2014
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
In 2011 ben ik begonnen met de bachelor Biomedische Wetenschappen. Omdat ik de vakken vaak niet diepgaand genoeg vond, heb ik me aangemeld voor het verdiepende honoursprogramma. Tijdens dit programma heb ik een literatuurstudie gedaan naar het effect van sporten op de afgifte van signaalmoleculen uit spierweefsel. Ik vond het erg leuk om me helemaal te verdiepen in een specifiek onderwerp. Door het schrijven van deze literatuurstudie ben ik erachter gekomen dat ik vooral geïnteresseerd ben in communicatie tussen en binnenin cellen. Omdat dit veelal aan bod komt in het onderzoek naar kanker, ben ik uiteindelijk de master “Cancer, Stem cells & Developmental biology” in Utrecht gaan doen. Naast het inhoudelijke project, heb ik me tijdens het honoursprogramma samen met Fréderique ingezet om deze stichting op te richten. Hierdoor heb ik naast vakinhoudelijke vaardigheden ook hele andere waardevolle ervaringen opgedaan tijdens het honoursprogramma.
 
Fréderique de Graaf
Oprichter, bestuur 2014
 
 
Het Honours Programma heeft een groot deel van mijn Bachelor en zelfs Master verloop bepaald en zal dat zeker ook nog doen in de toekomst. In 2011 ben ik begonnen met de studie Biomedische Wetenschappen in Utrecht, waarbij ik al een sterke voorkeur had voor virologie. Tijdens het Honours Programma heb ik me dan ook verdiept in de onderdrukking van het immuunsysteem door een specifiek eiwit van het Influenza A virus. Dit heeft me niet alleen geholpen mijn kennis en academische vaardigheden te vergroten, maar ook mijn enthousiasme in biomedisch onderzoek bevestigd. Daarnaast heeft het programma mij mogelijkheden gegeven lezingen te organiseren met bijvoorbeeld Nick Lane als spreker en mijn eerste internationale wetenschappelijke ervaringen op te doen. Ik hoop daarom dat de stichting extra kan bijdragen aan iedere honours student ’s enthousiasme en ontplooiing.
Wouter Bakhuis
Wouter Bakhuis
Oprichter, bestuur 2014-2015
+31 6 18 66 17 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ondertussen ben ik derdejaars student Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en deze opleiding bevalt me ontzettend goed. Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door alle biologische processen in het lichaam en heb daarnaast ook veel belangstelling voor de klinische kant, omdat de patiënten de mensen zijn waar we het uiteindelijk voor doen. Voor het Honours programma ben ik bezig met het schrijven van een systematische review over de mogelijke associatie tussen suikerconsumptie en alvleesklierkanker; een onderzoeksveld waar veel tegenstrijdige conclusies getrokken worden. Als penningmeester van de stichting zorg ik voor alle financiële zaken, zoals de jaarlijkse buitenlandse reis en de financiering rondom symposia. Verder ben ik meerdere dagen in de week bezig met verschillende sporten, zoals fitness, hardlopen en squashen.
Julia Orbons
Julia Orbons
Voorzitter 2016-2017, vice-voorzitter 2015-2016
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ik ben geboren en getogen in dit mooie Utrecht en inmiddels ben ik hier ook tweedejaars student Biomedische Wetenschappen. Deze studie ben ik begonnen vanwege mijn brede interesse in het menselijk lichaam en alles wat daarbij komt kijken. Ik wil graag weten hoe zaken precies in elkaar steken en het honours programme biedt mij de uitstekende gelegenheid me volledig te verdiepen in een onderwerp naar keuze. Ik vind het belangrijk dat deze stichting bestaat en daarom neem ik deel in het bestuur. Voor het HBU vervul ik nu de functie van vicevoorzitter. Natuurlijk ben ik niet alleen maar te vinden op de universiteit. Zo ben ik sinds september 2015 lid geworden van roeivereniging Orca waar ik als kleine dame hard mag roepen tegen sterke roeiers en ben ik ook nog steeds te vinden op de atletiekbaan van AV Phoenix waar ik al van kinds af aan kom.
Minke Nota
Minke Nota
Oprichter, bestuur 2014-2015
06 11302954
 
Sinds september 2012 studeer ik Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Omdat ik extra uitdaging zocht, heb ik me na het eerste studiejaar ook aangemeld voor het verdiepende honoursprogramma, waarbinnen ik me naast de stichting voornamelijk bezig heb gehouden met processen die een rol spelen bij de ziekte van Alzheimer. Dit sluit namelijk goed aan bij mijn interesse in Neuroscience and Cognition, de master die ik na deze bachelor graag wil volgen. Naast mijn studie en het honoursprogramma kook en bak ik graag, beoefen ik een verscheidenheid aan sporten zoals yoga en fitness, en breng ik graag tijd door met vrienden.
Julian Buissant des Amorie
Julian Buissant des Amorie
Penningmeester 2016-2017, Secretaris 2015-2016
 
 
Op de middelbare school werd mijn interesse voor exacte wetenschap gewekt. Het waren vooral de biologische processen van het leven die mij aanspraken en daarom ben ik in september 2014 begonnen aan de bachelor Biomedische Wetenschappen. Nu ben ik tweedejaars bmw’er en net begonnen aan het Honours Programma waar ik extra uitdaging zoek. Binnen het bestuur van de HBU stichting vervul ik de functie van secretaris. Naast studeren vind ik het leuk om te sporten. Ik ben vooral te vinden op de judomat, maar ook in de fitnesszaal. In de vakanties ga ik het liefst skiën of hiken in de bergen.
Esther van Woudenbergh
Esther van Woudenbergh
Voorzitter 2015-2016, vicevoorzitter 2014-2015
 
 
In 2013 ben ik begonnen aan de studie Biomedische Wetenschappen in Utrecht. Ik heb voor deze studie gekozen, omdat ik erg geïnteresseerd ben in de processen die plaatsvinden in een ziek en een gezond lichaam. Aan het eind van mijn eerste jaar heb ik mij ingeschreven voor het Honours Programma, omdat ik mij graag meer wilde verdiepen in dit vakgebied, maar daarnaast ook verbreding zocht. Ik ben nu tweedejaars bij het Honours Programma en heb het erg naar mijn zin. Naast mijn studie en het Honours Programma heb ik nog genoeg tijd over om piano te spelen, orkesten te begeleiden en te softballen bij U.H.S.V The Wombats. Daarnaast neem ik deel aan de jaarvertegenwoordiging van mijn studie en zit ik in het bestuur van de Stichting HBU. In de paar uurtjes die ik hiernaast overhoud ben ik vaak in het park te vinden met vrienden of met een goed boek.
Imke Lankheet
Imke Lankheet
Penningmeester 2015-2016, secretaris 2014-2015
 
 
Ik ben Imke Lankheet en ik ben derdejaars student Biomedische Wetenschappen. Vorig jaar ben ik begonnen met het Honours Programma en ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik ben vooral geïnteresseerd in Neurowetenschappen en wil dan ook graag de master Neuroscience and Cognition gaan volgen. Sinds vorig jaar zit ik ook in het bestuur van het HBU en ik vervul de functie van penningmeester. Naast mijn studie hockey ik bij U.S.H.C. in Dames 1. Ik hockey al sinds ik zes jaar oud ben en het is dan ook een grote passie van me!